FORESTS



Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα: Δάσος,οφέλη και κίνδυνοι και μελετώντας το Κεφάλαιο 5 του σχολικού βιβλίου του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' τάξης του 18ου Δ.Σ. Ξάνθης σκέφτηκαν να φτιάξουν και να παίξουν το δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι taboo με θέμα το δάσος!Στην παρουσίαση που έγινε με το διαδικτυακό εργαλείο prezi μπορείτε να δείτε πώς οι μαθητές και οι μαθήτριες έφτιαξαν τις κάρτες,ζωγράφισαν τα κουτιά-θήκες των καρτών και στο τέλος διασκέδασαν παίζοντας taboo!!!



Για να συνοδεύσουμε τις ζωγραφιές μας κάναμε ηχογράφηση μιλώντας για τα οφέλη και την κακή συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι στο δάσος.

Επίσης, οι μαθητές έγραψαν προτάσεις στην Αγγλική γλώσσα με λεξιλόγιο σχετικό με το δάσος και έτσι δημιουργήθηκε η παρακάτω on-line άσκηση συμπλήρωσης κενών.Δοκιμάστε την!

ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΕΝΩΝ

Η Μαρίνα,μαθήτρια αυτής της τάξης μας εξέπληξε λέγοντας ότι έγραψε ένα τραγούδι με θέμα το δάσος!Έτσι αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε εικόνες με το ίδιο θέμα.Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στα παρακάτω δύο βίντεο!


              FORESTS1                            FORESTS2

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες ανέλαβαν να δημιουργήσουν ένα δάσος από πλαστελίνη!Το τραγούδι της Μαρίνας μεταφράστηκε και επένδυσε μουσικά το παρακάτω βίντεο!



Με την ευκαιρία είδαμε και το παρακάτω παραμύθι με τίτλο:
Το δέντρο που έδινε.



Τέλος, παρακάτω ακολουθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον!

Σχόλια

  1. πολυ ωραιο το forests1 ευχαριστω κυριε Νικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίχως την έμπνευση σου να γράψεις στίχους και να τραγουδήσεις για το δάσος δεν θα γινόταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. forest1 το καλυτερο forest στον κοσμο!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου